Kad Kredit G-Card Visa BSN-MAKSAK khusus untuk penjawat awam dilancar

Kad Kredit G-Card Visa BSN-MAKSAK khusus untuk penjawat awam dilancar

PUTRAJAYA,. Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ismail Bakar pada Khamis melancarkan Kad Kredit BSN G-Card Visa yang dibangunkan hasil kerjasama strategik Bank Simpanan Nasional (BSN) dan Majlis Kebajikan dan Sukan Anggota Kerajaan Malaysia (MAKSAK) khusus untuk penjawat awam.

Kad kredit jenama bersama BSN-MAKSAK yang pertama kali dikeluarkan BSN untuk penjawat awam itu menawarkan caj kewangan 8.88 peratus setahun, paling rendah berbanding kadar pasaran semasa kad kredit lain sehingga 18 peratus setahun.

Berucap semasa melancarkannya sempena majlis Malam Anugerah MAKSAK di Dewan Puspanitapuri di sini, Ismail berkata kad itu terhasil menerusi kerjasama strategik yang ditandatangani antara kedua-dua entiti berkenaan pada Khamis.

“Kad Kredit G-Card Visa MAKSAK-BSN adalah sesuatu yang eksklusif hanya untuk penjawat awam Malaysia yang menawarkan caj kewangan paling rendah.

“Semoga kemudahan kad kredit ini akan digunakan secara berhemah oleh semua penjawat awam serta menguntungkan semua pihak,” katanya pada majlis yang turut dihadiri Ketua Pegawai Perniagaan BSN Mujibburrahman Abd Rashid.

Antara keistimewaan lain ialah kad kredit itu tidak mengenakan yuran tahunan seumur hidup, percuma 2,000 mata Happy Reward kepada pemegang kad apabila kad baharu digunakan minimum tiga kali dalam masa 30 hari tarikh kelulusan, kad Touch ‘n Go BSN Zing PLUSMiles percuma serta program Happy Points untuk menebus hadiah dan pelbagai baucar menarik.

Mengenai MAKSAK, Ismail berkata sejak ditubuhkan pada 1956 beliau percaya ahli sukan dalam kalangan penjawat awam yang terlibat seharusnya menjadi suri teladan dan ikutan kepada penjawat awam yang lain.

Beliau berkata program-program sukan, kebajikan dan Kebudayaan MAKSAK sentiasa menjadi platform dalam menyatukan anggota-anggota perkhidmatan awam dari pelbagai lapisan di seluruh pelusuk negara.

“Diharapkan usaha yang dilaksanakan MAKSAK akan berterusan malah kekal gemilang dalam membudayakan sukan serta mengeratkan silaturrahim di antara anggota perkhidmatan awam,” kata Ismail yang juga Yang Dipertua MAKSAK.

Beliau turut merakamkan penghargaan kepada kerajaan-kerajaan negeri atas bantuan dan sokongan berterusan diberikan kepada badan itu sehingga berjaya melaksanakan setiap program yang dirancang.

Pada majlis itu, penyumbang pingat emas acara antara regu, dan pingat perak berpasukan acara sepak takraw Sukan Asia di Jakarta Muhammad Zulkifli Abd Razak, serta pemenang pingat perak dan gangsa acara olahraga 200 serta 100 meter Terbuka Singapura S. Komalam Shally, dinobat sebagai Olahragawan dan Olahragawati MAKSAK 2018.

— BERNAMA

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )