Keluarkan wang tunai RM20,000, wanita disamun

Keluarkan wang tunai RM20,000, wanita disamun

DUNGUN,. Hasrat seorang wanita untuk memiliki sebuah kereta baru tidak kesampaian apabila wang tunai berjumlah RM20,000 yang dikeluarkannya dilarikan penjenayah kira-kira jam 12 tengah hari pada Isnin.

Dalam kejadian itu, perompak turut melarikan telefon bimbit, wang tunai serta beberapa dokumen penting yang berada di dalam beg sandang mangsa.

Ketua Polis Daerah Dungun, Supt Baharudin Abdullah ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu.

Menurut Baharuddin, mangsa yang berusia 36 tahun bersama anak lelakinya yang berusia empat tahun baru selesai mengeluarkan wang berkenaan daripada sebuah bank kira-kira 100 meter dari lokasi kejadian di bandar Dungun.
Katanya, sebaik menutup pintu keretanya, seorang lelaki membuka pintu hadapan sebelah penumpang lalu mengambil beg tersebut yang diletakkan di atas kerusi.

Jelasnya, mangsa cuba menarik beg tersebut namun gagal sebelum suspek melarikan diri dengan menaiki sebuah motosikal.
Pihak polis percaya kedua-dua penjenayah tersebut telah mengekori mangsa di bank hingga ke tempat parkir kereta sebelum bertindak melarikan beg mangsa.

Polis sedang giat memburu kedua-dua suspek.

Beliau turut menasihatkan orang ramai agar sentiasa berwaspada dan membawa pengiring atau ahli keluarga ketika hendak mengeluarkan wang dalam nilai yang banyak bagi mengelakkan kejadian sama berulang.

CATEGORIES
TAGS
Share This