M.Daud Kilau masuk hospital kerana sesak nafas semalam

M.Daud Kilau masuk hospital kerana sesak nafas semalam

TELUK INTAN,. Penyanyi veteran, Datuk Muhammad Daud Kilau atau lebih dikenali sebagai M.Daud Kilau dimasukkan ke Hospital Teluk Intan di sini petang ini selepas mengadu sesak nafas.

Menurut anaknya Ahmad Zaini, bapanya yang berumur 82 tahun itu mengadu sesak nafas sejak semalam dan dibawa ke Klinik Kesihatan Bagan Datuk untuk mendapatkan rawatan sebelum kembali sesak nafas semula pagi ini.

“Kami membawanya ke klinik tetapi dihantar ke HTI dengan ambulans dan mendapatkan rawatan di unit kecemasan sebelum dipindahkan ke wad pada pukul 3.15 petang tadi. Keadaan ayah agak lemah namun stabil dan dia juga boleh bercakap,” katanya ketika dihubungi di sini, malam ini.

Ahmad Zaini turut berharap orang ramai dapat mendoakan kesihatan ayahnya yang berdepan masalah kesihatan sejak empat tahun lepas.

Pelantun lagu Cek Mek Molek yang juga sering dirujuk sebagai Raja Gelek itu mempunyai penyakit kencing manis, tidak boleh berdiri lama, kebas kaki dan tangan serta pinggang, selain keadaan jantung tidak stabil.

— BERNAMA

CATEGORIES
TAGS
Share This