MATTA anjur Sarawak MATTA Travel Fair 2024, 31 Ogos hingga 1 September

MATTA anjur Sarawak MATTA Travel Fair 2024, 31 Ogos hingga 1 September

KUCHING,. Persatuan Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA) akan menganjurkan Sarawak MATTA Travel Fair 2024 di The Hills dari 31 Ogos hingga 1 September tahun ini.

Pengerusi Matta Sarawak Chapter Oscar Choo pada sidang media mengumumkan bahawa Kumpulan Penerbangan Malaysia (MAG) iaitu Malaysia Airlines, Firefly dan MASwings sebagai rakan kongsi syarikat penerbangan rasmi untuk acara tahun ini.

“Apakah yang boleh anda jangkakan di MATTA Fair tahun ini? Pertama, bersedia untuk meneroka pameran komprehensif destinasi, pakej pelancongan dan pengalaman disesuaikan untuk setiap jenis pengembara sama ada anda pengembara solo, keluarga ingin bersantai atau pengembara perniagaan, MATTA Fair telah memilih tawaran yang memenuhi keperluan anda.

“Pempamer kami, termasuk syarikat penerbangan, pengendali pelancongan dan organisasi pelancong nasional telah menghasilkan pakej yang bukan sahaja menawarkan nilai hebat tetapi juga mengutamakan keselamatan dan kemampanan,” kata Choo.

Choo menyebut bahawa pengendali pelancongan berlesen mereka akan memberi pandangan tentang masa depan perjalanan, amalan pelancongan mampan dan trend baru muncul yang membentuk penerokaan dunia.

“Kami percaya bahawa pengetahuan memperkasakan keputusan perjalanan dan kami komited menyediakan maklumat terkini untuk meningkatkan pengalaman perjalanan anda,” katanya.

Choo menekankan bahawa selain mempromosikan kebolehcapaian, pameran itu juga memberi tumpuan untuk memberi kembali kepada komuniti, sekali gus memperkaya destinasi pelancongan.

“Kami dengan bangganya menyokong komuniti tempatan dan inisiatif pelancongan yang mampan, menggalakkan semua pengembara menjadi tetamu bertanggungjawab dan menghormati ke mana sahaja mereka pergi.

“Dengan mengembara secara berhati-hati, kami memastikan generasi akan datang juga boleh menikmati keajaiban planet kita,” kata Choo.

Beliau juga menyampaikan ucapan terima kasih daripada persatuan kepada semua penaja, rakan kongsi, peserta pameran dan media atas sokongan padu mereka.

Choo juga mengumumkan bahawa akan ada cabutan bertuah, ditaja oleh organisasi yang mengambil bahagian. Perkara ini katanya, akan diperincikan pada siaran akhbar akan datang seminggu sebelum pameran itu.

Kemasukan ke pameran adalah percuma dan ia dibuka dari jam 10 pagi hingga 10 malam pada hari Sabtu dan Ahad.

Untuk maklumat lanjut, hubungi urus setia MATTA di talian 082-555853 (Azlina).

CATEGORIES
TAGS
Share This