Nafuzi akui tugas sukar menanti di Shah Alam

Nafuzi akui tugas sukar menanti di Shah Alam

KUALA NERUS,. Ketua jurulatih Terengganu FC (TFC), Nafuzi Zain mengakui bakal berdepan tugas sukar apabila berdepan Sarawak United FC pada pusingan kedua suku akhir saingan Piala Malaysia di Shah Alam, Selangor Khamis ini.

Ia memandangkan Terengganu hanya mencatat kemenangan tipis 2-1 ke atas Sarawak dalam aksi suku akhir pertama di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, malam tadi.

Bagaimanapun beliau tetap berpuas hati dengan prestasi anak buahnya yang berusaha ‘menghidangkan’ persembahan terbaik dan penuh dramatik buat 9,000 penonton yang hadir memberi sokongan kepada skuad Penyu itu.

“Saya sebenarnya sudah jangka situasi dan masalah apa yang akan kami hadapi apabila berdepan Sarawak, tetapi tetap bersyukur kerana menang.

“Keputusan itu pastinya bukan bekalan yang selesa, tetapi peluang masih ada dan kami akan cuba yang terbaik apabila beraksi di Shah Alam nanti,” katanya selepas perlawanan menentang Sarawak United FC di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, malam tadi.

Pada perlawanan itu, Terengganu berjaya mengatasi Sarawak 2-1 hasil jaringan penyerang kebangsaan, Faisal Abdul Halim pada minit ke-16 dan Mohd Faiz Nasir, minit ke-51.

Bagaimanapun kesilapan pertahanan Terengganu, Muhamad Shahrul Nizam Ros Hasni yang tertanduk bola ke gawang sendiri menghadiahkan gol tunggal buat skuad Kenyalang Emas.

Sementara itu, pengendali Sarawak E. Elavarasan berkata perlawanan malam tadi akan menjadi panduan untuk beliau mengenal pasti kekuatan dan kelemahan Terengganu yang diakui memiliki banyak kelebihan berbanding pasukannya.

“Kami tak pernah berhadapan dengan pasukan Liga Super dan perlawanan ini akan jadi panduan untuk kami kenal pasti kelemahan dan kekuatan Terengganu.

“Semestinya kami akui Terengganu punya kelebihan di semua bahagian, tetapi kami akan cuba yang terbaik di pusingan kedua dan paling penting jaga supaya jangan bolos,” katanya.

— Bernama

CATEGORIES
TAGS
Share This