RTM tandatangani persetujuan penajaan siaran Piala Dunia Qatar 2022 bersama MYTV

RTM tandatangani persetujuan penajaan siaran Piala Dunia Qatar 2022 bersama MYTV

KUCHING,. Radio Televisyen Malaysia (RTM) baru-baru ini menandatangani persetujuan penajaan siaran Piala Dunia Qatar 2022 bersama MYTV Broadcasting Sdn Bhd (MYTV).

Ini menjadikan MYTV sebagai rakan penyiaran rasmi RTM semasa Piala Dunia ini.

Majlis berkenaan diadakan pada 10 November di Angkasapuri Kuala Lumpur yang diwakili Ketua Pegawai Eksekutif MYTV Mohamad Helmi Harith manakala RTM diwakili Ketua Pengarah Penyiaran Datuk Che Roslan Che Daud.

Menurut MYTV: “Dengan pemeteraian ini, semua rakyat Malaysia akan dapat menonton Piala Dunia secara percuma di platform MYTV melalui saluran TV2, Okey dan Sukan RTM, semuanya dalam definisi tinggi dan kualiti digital tanpa gangguan.”

Terdapat sejumlah 27 perlawanan langsung serta 14 siaran tertunda yang ditayangkan melalui MYTV untuk dinikmati semasa Piala Dunia.

MYTV yang menyediakan platform TV Digital percuma kepada semua rakyat Malaysia, merupakan salah satu Projek Pendigitalan Penyiaran Nasional untuk mentransformasikan industri penyiaran negara yang bertujuan meningkatkan taraf hidup rakyat Malaysia.

Sebagai pembangun dan pengendali infrastruktur dan kemudahan rangkaian untuk inisiatif TV Digital di negara ini, MYTV juga menyediakan akses kepada lebih banyak aplikasi kandungan untuk penonton dan peluang baharu untuk penyiar.

MYTV boleh diakses melalui Penghantaran Terestrial Digital (DTT) menggunakan TV Digital yang disambungkan ke antena UHF atau melalui penyahkod TV yang disambungkan ke antena UHF.

Untuk semua penonton, MYTV menawarkan Tiada Yuran Bulanan dan saluran tersedia dalam Kualiti HD.

Selain Piala Dunia, MYTV juga menawarkan kandungan tempatan teratas daripada penyiar awam dan swasta termasuk TV1, TV2, TV3, 8TV, TVS, TV Awesome, TV Suke, TV Al-Hijrah, Bernama, saluran radio dan banyak lagi yang akan datang.

Untuk membantu anda menyediakan pemasangan MYTV, anda boleh menghubungi Pusat Panggilan kami di 1300 80 6988 atau layari kami di www.mytvbroadcasting.my.

Sebagai alternatif, anda juga boleh menemui kami di Facebook (@mytvbroadcasting) dan Instagram (@mytvbroadcasting_)

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi Yarnizulaili Razali di [email protected]

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )