About Us

The Nusantara Daily.com adalah akbar “portal-online” terkini di dalam bahasa Malaysia. Ianya lahir di era internet dan social media untuk menyajikan berita terkini sesuai dengan pekembangan dunia.

Setelah mengkaji kemahuan para pengunjung laman siber dan mendengar suara-suara akan apa yang mereka mahu, The Nusantara Daily.com telah mendedikasikan sejumlah besar waktu dan segala sumber untuk menyediakan laman ini; kami berbangga untuk mengumumkan ketibaan versi dalam talian portal berita kami kini di Web, The Nusantara Daily.com. Ia adalah lebih daripada sekadar lanjutan daripada akhbar harian online, dengan menawarkan berita terkini dan maklumat tepat dari dalam dan luar negara.

Dengan menyediakan berita terkini, maklumat yang tepat disertai analisa yang mendalam, The Nusantara Daily.com bercita-cita untuk menjadi titik rujukan sehenti di Malaysia. Terdapat beberapa kategori berita yang telah dikemaskini iaitu Nasional, Dunia, Politik, Bisnes, Ekonomi, Teknologi, Sukan, Bencana, Jenayah dan Pendidikan.

Sebagai portal online, The Nusantara Daily.com berazam untuk menyediakan kilauan berita yang dikemaskini pada setiap waktu. Dengan kapasiti ruang yang luas di web, kami mampu menyediakan berita seperti liputan khas yang mungkin tidak muncul di media cetak.

Bak kata pepatah “Sekeping gambar yang sering berkata lebih daripada kata-kata yang dapat memberitahu” The Nusantara Daily.com juga mempamerkan galeri foto untuk memberi lebih kefahaman.. Di sini, pengunjung boleh menyemak imbas bagi gambar yang dipilih dengan teliti untuk tontonan atau pembelian.

Pusat Sumber kami akan menjadi rujukan penting bagi sesiapa yang mencari maklumat yang lengkap dan tepat mengenai Malaysia. Salah satu ciri-ciri Pusat Sumber yang paling menarik adalah arkib pangkalan data berformat, menjadikannya Nusantara Daily.com media dalam talian yang pertama dan hanya di Malaysia kini dengan kemudahan ini.

Pastilah The Nusantara Daily.com kini “Suara anda Suara kami”