KKR harap projek naik taraf 3 jalan di Johor dilaksana tahun depan – Ahmad Maslan

KKR harap projek naik taraf 3 jalan di Johor dilaksana tahun depan – Ahmad Maslan

PONTIAN,. Kementerian Kerja Raya (KKR) berharap kerja naik taraf tiga jalan di Johor dapat dilaksanakan tahun hadapan susulan pertambahan kenderaan menggunakan jalan tersebut.\

Timbalan Menterinya Datuk Seri Ahmad Maslan berkata hal itu membabitkan pembesaran jalan dari simpang tiga Ayer Baloi hingga Sedenak, simpang empat Benut ke tol Simpang Renggam dan Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pontian ke Tampok.

Beliau berkata KKR telah membuat permohonan berhubung kerja naik taraf itu kepada Kementerian Kewangan dalam ‘rolling plan’ kelima sebagai antara projek keutamaan tambahan peringkat negeri Johor.

“Tiga jalan itu akan mengubah landskap tiga kawasan Kulai, Simpang Renggam (Kluang) dan juga Pontian…kemudahan itu bukan hanya untuk kami di Pontian tetapi untuk Simpang Renggam dan juga Kulai,” katanya kepada pemberita selapas Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Parlimen Pontian di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim, di sini, pada Jumaat.

Sementara itu, Ahmad yang juga Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno berkata keputusan kerajaan untuk memberikan peruntukan kepada wakil rakyat pembangkang bertujuan menjaga kebajikan rakyat kawasan Parlimen terbabit.

“Tetapi sekadar ingin memaklumkan, pada ketika kami menjadi pembangkang selama 22 bulan, kami cuma diberi RM100,000. Kalau mereka (pembangkang) dapat RM100,000 juga boleh.

“Itu saya hendak maklumkan apa yang berlaku kepada kami, dapat juga (peruntukan) bukan tidak dapat,” kata Ahli Parlimen Pontian itu.

Beliau berkata rakyat dan pengundi di setiap kawasan Parlimen tetap dilindungi dan tidak pernah dikecualikan daripada menerima sumbangan daripada kerajaan.

“Bukan kerajaan mengetepikan mereka sebagai Ahli Parlimen tapi kawasan mereka tetap dilindungi. Semua pengundi di kawasan mereka dapat sumbangan seperti Tunai Rahmah,” katanya.

— BERNAMA

CATEGORIES
TAGS
Share This